Til dig som lærer

Vil du trække DM i Fagene helt ind i dit klasselokale og lade dine elever dyste om 1. pladsen? Eller blot prøve kræfter med de casebaserede opgaver?

Her på siden finder du alle caseopgaverne fra landsmesterskaberne i 2018, 2019 og 2020. DM i Fagene omfattede skoleåret 17/18 fagene dansk, matematik, historie og biologi samt en holdopgave med elementer fra alle 4 fag. I skoleåret 18/19 kom engelsk til som femte individuelle fag og indgik også i holdopgaven, som fra 18/19 ikke er opdelt i de forskellige fag, men derimod tværfaglig med elementer fra alle 5 fag.

Opgaverne er lige til at printe ud og bruge i undervisningen. Du finder desuden de tilknyttede bilag samt de bedømmelseskriterier, som dommerne benyttede ved landsmesterskaberne. Disse kriterier kan du bruge, når du som lærer bedømmer opgaverne.

Vær opmærksom på, at eleverne har haft 2 timer til at løse disse opgaver – i modsætning til de 45 min., som de har til de regionale mesterskaber.

God fornøjelse!

Til dig som elev

Drømmer du om at blive danmarksmester i dansk, matematik, historie, biologi eller engelsk? Eller tværfagligt med et hold? Vil du gerne udfordres fagligt og prøve kræfter med opgaver, der er baseret på cases fra rigtige virksomheder? Så er DM i Fagene lige noget for dig!

Herunder finder du opgaver, vidensbanker og bedømmelseskriterier, der kan forberede dig på DM i Fagene. Opgaverne er fra landsmesterskaberne 2018, 2019 og 2020, så du har 2 timer til at løse dem. Husk at kigge i bilagene, som kan hjælpe dig i opgavebesvarelsen. Bedømmelseskriterierne kan give dig et overblik over, hvad dommerne lægger vægt på i deres bedømmelse.

God fornøjelse!

 

Her kan du prøve kræfter med caseopgaverne fra landsmesterskaberne. Alle opgaverne har en varighed af ca. 120 minutter og er lige til at downloade og udskrive.

2021*

Case, 1. del (Novozymes)Case, 2. del (Novozymes)Opskrift på caseinagarBedømmelseskriterier

* Finalisterne modtog 1. del to en halv uge inden finalen. Det er et forsøg, hvortil der skal bruges caseinagar. Dette fik forsøgsdeltagerne i første omgang tilsendt, men man kan selv fremstille det ved hjælp af opskriften i dokumentet “Opskrift på caseinagar”. Forsøget tager ca. 1,5 time at forberede, hvorefter man skal vente et halvt døgns tid, inden man har det endelige resultat. Anslået tidsforbrug til del 2 (som kan løses uafhængigt) er to timer.

2021*

Case, 1. del (Salling Group)Case, del 2.1 (Salling Group)Case, del 2.2 (Salling Group)Bedømmelseskriterier

* Anslået tidsforbrug er tre timer til 1. del og to timer til 2. del. Finalisterne modtog 1. del to en halv uge inden finalen.

Hvis du har spørgsmål til opgaverne, er du velkommen til at kontakte:

Kontakt os