Hvad går det ud på?

DM i Fagene er en landsdækkende konkurrence for 7., 8. og 9. årgang. Formålet med DM i Fagene er at sætte fokus på faglighed forankret i virkeligheden. Centralt for konkurrencen er den casebaserede tilgang med opgaver baseret på rigtige virksomheders udfordringer. Sigtet er, at DM i Fagene skal være med til at styrke deltagernes evne til at koble skolens fag med omverdenen, de videregående uddannelser samt det fremtidige arbejdsmarked.

Dermed understøtter projektet ambitionen fra folkeskolereformen om åben skole. De kreative problemløsninger og innovationsevnen er i fokus, da et af projektets formål ligeledes er at understøtte nytænkningen af måder at lære på. Derfor er fokus heller ikke udelukkende på de fagligt stærkeste, men også på de kreative og innovative løsningsforslag.

Det er muligt at dyste i fagene dansk, matematik, historie, biologi og engelsk. Eleverne kan dyste individuelt eller i hold. I de individuelle mesterskaber skal eleverne vælge det fag, de helst vil dyste i. Eleverne kan prøve kræfter med alle fem fag, men de har kun mulighed for at gå videre til landsmesterskaberne i det fag, de klarer sig bedst i. Til holdmesterskaberne vil eleverne møde tværfaglige opgaver, hvor alle fem fag indgår. Et hold skal bestå af 4-6 elever.

Alle konkurrencens opgaver er forankrede i fagenes Fælles Mål.

DM i Fagene består af to runder med to spor:

To runder

  • Indledende runde
  • Landsmesterskaberne

To spor

  • De individuelle mesterskaber
  • Holdmesterskaberne

Den indledende runde løber af stablen fra den 31. august – 11. december 2020 og foregår via en online platform.
Den 10. februar 2021 afholdes landsmesterskaberne, hvor de, som har kvalificeret sig fra den indledende runde, mødes fysisk til et heldagsarrangement. Her kåres danmarksmestrene til et brag af en fest.

DM i Fagene drives af Danske Skoleelever sammen med et konsortium bestående af forskellige aktører med interesse for skoleområdet.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om DM i Fagene, og hvordan projektet har udviklet sig siden starten, kan du læse mere i den seneste statusrapport lige her: Statusrapport for DM i Fagene 2019.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Ca. en gang om måneden sender vi et nyhedsbrev med information, gratis undervisningsmateriale og historier om blandt andet udvikling af vores caseopgaver. Tilmeld dig her.