STORT TILLYKKE

Du er gået videre til finalen i DM i Fagene 2024.

Flere tusinde elever fra hele landet har deltaget i løbet af efteråret, og DU er klar til finalen.

Finalen i DM i Fagene bliver afholdt på DOKK1 i Aarhus d. 31. januar og du skal med. Du kan forvente en fed dag, hvor du skal løse en ny opgave for casevirksomheden. Måske det er dig, der til sidst løber med sejren og titlen, som Danmarksmester.  

På denne side er der mange vigtige informationer om Finalen. Derfor er det vigtigt, at du læser det hele godt igennem.

Husk at fortælle din lære og dine forældre, at du er gået videre. Dine klassekammerater, forældre og venner kan også følge med på Facebook og Instagram d. 31. januar, hvor vi sender live fra Finalen.

Du kan allerede nu forberede dig på finalen ved at downloade og læse info til de forskellige opgaver.

ER DU GÅET VIDERE TIL FINALEN I DM I FAGENE? 
SÅ KAN DU TILMELDE DIG HERUNDER

TILMELD DIG TIL FINALEN HER

Finalen afholdes på DOKK1 i Aarhus, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus, den 31. januar 2024 kl. 09:00 – 16:30. Vær opmærksom på at vi først åbner Finalen kl. 10.00, men du skal nå at aflevere dit overtøj og få dit program og infohæfte inden, derfor kan du komme allerede fra kl. 09.00. 

Når du ankommer til Dokk1 i Aarhus, skal du gå op ad den store trappe og ind ad hovedindgangen. Det første, som du møder, er vores check-in-område på Torvet, og her går du hen til den disciplin, du skal deltage i. Når du checker ind, modtager du en pose med en keyhanger, hvorpå dit program er, en lille snack, en vandflaske og et infohæfte. Keyhangeren skal du have på hele dagen. I infohæftet finder du blandt andet et kort over Dokk1, informationer om dagen og de forskellige aktiviteter, du kan være en del af.  

09.00-10.00: Check-in og aflever overtøj i garderoben på Torvet 

10.00-10.15: Åbning af Landsmesterskaberne på Rampen 

10.15-10.20: Find din plads i dit fagområde 

10.20-10.30: Din casevirksomhed sætter finaleopgaven i gang 

10.30-12.30: Opgaveløsning 

12.30-13.00: Frokost på Torvet 

13.00-15.15: Konkurrencer, besøg i aktivitetsområderne 

14.45-15.15: Frugt på Torvet 

15.15-16.00: Præmieoverrækkelse  

16:00-16.15: Afhent overtøj i garderoben og afgang fra DOKK1 

Fredag den 2. februar klokken 12:30-13:15 kan du se med, sammen med din klasse, når vi sender Highlights fra finalen og måske et par overraskelser. Her hylder vi sammen vinderne af DM i Fagene 2024 i dansk, matematik, engelsk og den tværfaglige holdopgave.   

Til Finalen har vi et diplom til dig, fordi du er finalist til DM i fagene.  

Vinderne af Finalen vinder 2.000 kroner før skat pr. person, en pokal, en masse godter og en hemmelig præmie. 

Vi kårer også 2. og 3. pladserne i hver disciplin, som får en medalje og en overraskelse.  

Vi har forsøgt besvare dine spørgsmål her på siden, men du har måske et spørgsmål, vi ikke har besvaret. Derfor har du mulighed for at stille alle ubesvaret spørgsmål til vores Q&A LIVE d. 24 Januar fra 15.00-15.30. Linket til livestreamen finder du HER. Til Q&A LIVE kan du stille spørgsmål til alt det praktiske, men du kan også stille spørgsmål til opgaverne eller noget helt tredje. 

DM i Fagene refunderer din transport til Landsmesterskaberne, hvis du rejser med de kollektive trafikselskaber eller lavpris-trafikselskaber. Det vil sige, at vi refunderer rejsen, hvis du rejser med DSB, Arriva, Flixbus, Kombadoexpressen, Letbanen, metroen samt rutebusser. Det er ikke muligt at få refunderet kørsel, privat buskørsel eller flyrejser, og det er heller ikke muligt at refundere pladsbilletter eller 1. klassebilletter. Vi refunderer kun din rejse og ikke din lærer, forælder eller anden ledsagers rejse.  

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde den mest optimale rejseplan. Skriv en mail til info@dmifagene.dk, hvis vi skal sende dig et forslag til rejsen til og fra DOKK1. 

Vi vil selvfølgelig rigtig gerne refundere jeres billetter til og fra Aarhus. I den forbindelse har vi brug for tre ting før vi kan refundere for jer: 

  • Billetten skal være i PDF format 
  • I skal skrive jeres konto og registreringsnummer 
  • Jeres fulde navn, skole og/eller holdnavn 

Dette sendes samlet til mailen kaw@skoleelever.dk 

Man kan sagtens selv tage til Finaledagen på DOKK1. DM i Fagene har mange voksne til stede hele dagen. Ønsker du at have en ven, lære eller forældre med til Finalen, er du velkommen til det. Ens ven/forældre/lære skal selv betale sin rejse, og det koster 100 kroner at være med som ledsager. Beløbet dækker materiale, forplejning og administration. Betaling foregår via vores shop. www.dmifagene.dk/shop

Hvis I er flere finalister fra den samme skole, opfordrer vi jer til at gå sammen og finde én ledsager at følges med, og altså at der ikke deltager mere end én lære eller forældre pr. skole. Dette er på grund af brandsikkerhedsregler til mængden af mennesker på DOKK1.  

Ledsagere skal også tilmelde sig. 

LEDSAGER TILMELDING

Du mulighed for at tilkøbe en grå DM i Fagene sweatshirt med dit navn på foran under DM i fagene logoet, som du kan have på til Finalen og tage med hjem som et godt minde.
En sweatshirt koster 275 kroner. Du kan bestille den på vores shop: Bestil sweatshirts her.
  

Hvis du gerne vil prøve sweatshirten først, har du også mulighed for at købe den til finalen, men så er det ikke muligt at få navn på trøjen.  

Hvis du endnu ikke har fået dig tilmeldt, så skriv straks til Thea på ten@skoleelever.dk så får hun det ordnet.

Det er vigtigt, at du tilmelder dig senest den 7. januar, så vi får bekræftet, at du kommer til Finalen, og så vi har de nødvendige oplysninger. Det er meget vigtigt, at du bruger dit eget telefonnummer til din tilmelding, og at du ikke bruger det samme telefonnummer til at tilmelde din ledsager.

Inden du tilmelder dig, skal du have besluttet dig for følgende, som du skal svare på ved tilmeldingen:

Spisevaner: Hvis du har specielle spisevaner, skal dette angives ved tilmeldingen, så vi kan imødekomme dine behov.

Deltagelse i evalueringsinterview: I løbet af dagen vil der være interviews, som DM i Fagene laver for at blive bedre. Ved tilmeldingen skal du tage stilling til, om vi må kontakte dig og invitere dig til at være med til et interview, så du kan være med til at evaluere DM i Fagene og Finalen. Det vil ikke påvirke din deltagelse i mesterskaberne, og vi kontakter dig, hvis du bliver udtaget til interview. Blandt deltagerne i interviews trækker vi lod om biografbilletter.

Læse-/skrivevanskeligheder: Opgaverne til Finalen bliver udleveret fysisk på papir. Hvis du har læse-/skrivevanskeligheder, vil vi gerne lægge opgaverne på et USB-stik til dig, så du kan bruge din computer og dertilhørende hjælpeprogrammer til opgaveløsningen. Vi skal blot vide det på forhånd. Hjælpeprogrammerne skal du have downloadet til din computer inden Finalen.

DM i Fagene sweatshirt: Som beskrevet, kan du vælge at købe en sweatshirt. Hvis du vil det, skal vi vide, hvilken størrelse, du gerne vil have, og hvad der skal stå på den. Det er dit eget ansvar at stave korrekt og skrive dit navn med stort forbogstav. OBS. Fortrydelsesretten bortfalder når du tilføjer navn på trøjen.

Du vil i øvrigt blive bedt om at udfylde kontaktinformation på en forælder/værge. Det bruger vi, hvis der skulle opstå noget uforudset på dagen. Du kan med fordel skrive nummeret på din forælder eller din ledsager til Finalen.

Husk også at sørge for, at din ledsager bliver tilmeldt korrekt. I kan eventuelt gøre det sammen, så I er sikre på at bruge det rigtige link.

Finalen er en faglig festdag. Derfor vil der på dagen blive taget en masse billeder og filmet videoer. Hvis du ikke har lyst til at være på disse billeder og videoer, vil vi bede dig om at skrive til info@dmifagene.dk samt henvende dig ved infostanden ved ankomsten til finalen. I infostanden giver vi dig et klistermærke, du skal have siddende tydeligt, så vi kan se, at vi skal undgå at tage og dele billeder og videoer af dig.