Danmarksmestrene skal findes i skolen

DM i Fagene er det årlige Danmarksmesterskab for alle elever i 7.-9. klasse. Landsmesterskaberne i DM i Fagene står nu for døren, og det er nu tid til kulminationen på efterårets indledende runder. Mere end 6.000 elever fra hele landet har deltaget i de indledende runder, finalisterne er offentliggjort, og vi er nu klar til et brag af en finale: DM i Fagenes landsmesterskaber d. 1. og 2. februar.

DM i Fagene har til formål at hylde fagligheden og bidrage til en mere spændende og motiverende skoledag for alle elever i Danmark. Dette gøres ved at udvikle casebaserede opgaver, som baserer sig på virksomheders virkelige udfordringer. Når de 600 finalister dyster om at blive Danmarksmestre handler det derfor om, hvem der bedst formår at bruge deres faglighed til at løse de udfordringer, som virksomheder står overfor. Årets casevirksomheder spænder bredt og tæller bl.a. Salling Group, Rigsarkivet og Novozymes.

Danmarksmestrene i fagene fortjener hyldest

Mens håndboldspillerne knokler på banen, får finalisterne i DM i Fagene sved på panden af at gøre sig umage og sætte deres kompetencer i spil på en meget virkelighedsnær måde. Fagligheden er i fokus, når elevernes kreative evner udfolder sig i de fag, de er dygtigst i. Hos DM i Fagene mener vi, at det er fremragende at engagere sig i et fag, og at man aldrig skal være bange for at kaste sig ud i udfordringer og problemstillinger, som er relateret til ens interesseområder. Og selvfølgelig skal man hyldes, når man gør det godt. Med pokal og klapsalver – præcis ligesom håndboldspillerne.

Virkelighedsnær undervisning

Elever skal møde en skole, der er til at forstå, og som kan sættes i perspektiv til den virkelighed, de begår sig i. Det virkelighedsnære gør skolen meningsfuld og derved spændende. Alle opgaver i DM i Fagene er udviklet i samarbejde med virksomheder med afsæt i deres konkrete udfordringer. Netop derfor kan DM i Fagene være med til at besvare det velkendte spørgsmål fra eleverne: Hvad skal jeg bruge det til? Dét skaber engagement og motivation. Hos DM i Fagene kalder vi det for faglighed forankret i virkeligheden.

Alle er inviteret med

Til landsmesterskaberne skal de 600 finalister dyste online i hele 9 forskellige discipliner, og de kan se frem til to faglige festdage. Og de får selskab af deres klassekammerater, som også er inviteret til at se med for at bakke deres deltagende venner op i konkurrencerne. På streamen møder eleverne repræsentanter fra casevirksomhederne, der vil stille dem spændende opgaver, ligesom der vil være interviews med tidligere vindere og dommere.  DM i Fagene afvikles i år online grundet COVID-19. Alle inviteres til at se med d. 1. og 2. februar på https://dmifagene.dk/LIVE/ hvor vi byder på to spændende og indholdsrige dage, der fejrer engagement og faglighed forankret i virkeligheden. D. 4. februar sender vi præmieoverrækkelse kl. 13.00-14.00, hvor vi hylder vinderne.