Engelskopgaven, Dansk Video Tekst

Du arbejder for Dansk Video Tekst og har været på rejse rundt i flere lande for at lave en ny sjov YouTube-video, hvor folk fra de forskellige lande og kulturer fortæller om, hvad de synes, er det mest mærkelige ved Danmark. For at være sikker på, at alle fra Danmark forstår din video er du nødt til at lave undertekster til den.

Hovedrolle: Eleven er vlogger og skal forsøge med spændende undertekster at få flere views og subscribers på YouTube-kanalen.

 

Danskopgaven, Danmarks Radio

Du arbejder som journalist på DR og har set noget opsigtsvækkende på vej på arbejde. En flok elever på den lokale skole er blevet sat til at samle skrald ind i området. En af eleverne har slet ikke lyst, en anden synes det er fedt, byens pensionister er lykkelige, fordi byen bliver renere, og tysklæreren frygter, at det går ud over elevernes læring. Med de forskellige holdninger ved du, at man kan lave den fedeste artikel, og du prøver at overbevise din chef om, at historien er god.

Hovedrolle: Eleven er stjernejournalist for DR og skal belyse det vigtige samfundsproblem, at der havner alt for meget skrald i naturen – historien tager udgangspunkt i et nyt tiltag på den lokale skole.

 

Matematikopgaven, Salling Group

Du er Tetris-mester på Salling Groups lager. Det er dig, der har ansvaret for, at der kan være så mange banankasser på pallerne som muligt – jo flere, der kan være, jo mere miljøvenlig transport. Du har desuden den vigtige opgave at regne på, hvordan man mindsker madspild i Netto-butikkerne ved at udtænke en plan, så kunderne køber flere enlige bananer.

Hovedrolle: Eleven er helten, der kan mindske madspild.

 

Historieopgaven, Nationalmuseet

Nationalmuseet mangler en vigtig fortælling fra tiden under den kolde krig. De har bedt dig om at tage en tur i tidsmaskinen for, som den stjernejournalist du er, at interviewe Christian, der levede under den kolde krig. Uden dit bidrag er verdenshistorien ikke fuldendt.

Hovedrollen: Eleven er en stjernejournalist, der rejser tilbage i tiden og henter vigtig information om den kolde krig.

 

Biologiopgaven, Randers Regnskov

Randers Regnskov har købt et stort regnskovsområde i Bigai, men skal bruge din hjælp til at udvikle en ny metode, som kan dokumentere flere ukendte dyrearter. Du skal også hjælpe Randers Regnskov med at forklare, hvorfor den tropiske regnskov i Bigai er rigere på dyreliv end en dansk skov, og opklare hvilke farer regnskoven i Bigai er udsat for.

Hovedrollen: Eleven er med til at beskytte naturen, bevare dyrenes levevilkår og opdage ukendte dyrearter.

 

Holdopgave, Landbrug & Fødevarer

Klimaet er i knibe og har behov for, at de danske landmænd træffer klimavenlige valg. Du skal hjælpe landmanden Jonas med at pointere, hvad han allerede har af klimavenlige tiltag, og hvad han kan gøre for at blive endnu bedre. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan vi kan redde vores jord.

Hovedrollen: Eleven er klimahelt forklædt i gummistøvler og skal gøre det danske landbrug klimaneutralt.