Nye caseopgaver i alle fag

Vi har opdateret vores undervisningsmateriale med caseopgaver fra årets indledende runde og landsmesterskaber.

Der er nye gratis opgaver i alle fag – få her i nyheden en forsmag på, hvad opgaverne i de forskellige fag går ud på

Download opgaver

Dansk

Som fagforening for både skøn- og faglitterære forfatter m.fl. repræsenterer Dansk Forfatterforening en bred skare. Prøv kræfter med at skrive en fantastisk fortælling eller skriv et debatindlæg, hvor du sætter fokus på unges læsevaner.

Matematik

Vi danskere elsker varme, såvel i vores boliger som i vores badevand. Men opvarmning kræver meget strøm, så der er meget at vinde for både klimaet og pengepungen på at vælge de mest effektive løsninger. Dem arbejder EnergiTjenesten for at udbrede, og i deres sted skal du her rådgive en familie, så de træffer de mest hensigtsmæssige valg.

Engelsk

Som dansk koncern med internationale leverandører og butikker er det vigtigt for Salling Group’s ansatte at have styr på det engelske. Kan du sælge chips til deres butikker? Eller omvendt repræsentere dem over for en udenlandsk sælger af plastikposer? Både dit mundtlige og skriftlige engelske kommer på prøve.

Biologi

Enzymer udfører livsvigtige funktioner overalt i naturen og også inde i din egen krop. Men når Novozymes skal finde smarte bioteknologiske løsninger til industrien, er det ofte svampenes enzymer, de tyr til. I årets opgaver skal du hjælpe Novozymes’ forskere med at finde og afprøve nye enzymer til vaskemidler og papirproduktion.

Historie

I dag har Danmark og Tyskland et godt forhold til hinanden. Men sådan har det ikke altid været. I grænseområdet har de to nationer i mange år konkurreret om at have mest indflydelse. I årets opgaver stiller Rigsarkivet kilder til rådighed, så du kan dykke ned i tiden inden Sønderjyllands genforening med Danmark. Det er en historie om nationalisme og sprogbarrierer, emner der stadig er helt aktuelle den dag i dag.

Hold

Mange har prøvet at gennemføre et escape room, men få har prøvet selv at udvikle et. Årets holdopgaver er udviklet i samarbejde med Escape Room by Midgaard Event, og her skal du både skrive en spændende baggrundshistorie, udtænke gåder og indrette dit rum med rekvisitter.