INFORMATION

Her på siden kan du finde den information, du har brug for, hvis du skal være tilskuer til LM 2022 LIVE

Du er inviteret med, når vi i uge 5 afholder Landsmesterskaberne i dansk, matematik, biologi, historie, engelsk, fysik/kemi og tysk samt de to holdopgaver.

DM i Fagene sender Landsmesterskaberne live den 1. og 2. februar, og også Præmieoverrækkelsen den 4. februar sendes live på www.dmifagene.dk.

Til Landsmesterskaberne møder vi nogle af årets caseviksomheder, og vi løser virkelighedsnære opgaver, der hjælper med at besvare det velkendte spørgsmål: “Hvad skal vi bruge det, vi lærer i skolen til?”

Hvis en elev på jeres skole eller endda i jeres klasse er finalist i DM i Fagene, er det en oplagt mulighed for at bakke op om elevens deltagelse, og samtidig lade klassen prøve kræfter med sjove åben skole-opgaver.

Ikke mindst er det en mulighed for, at hele klassen kan se med, når vinderne kåres til Præmieoverrækkelsen LIVE – Måske er det jeres finalist, der vinder?

SE MED LIVE HER PÅ SIDEN

Nedenfor kan du se vores direkte LIVE-stream

Program den 1. februar

08:15 – 08:45

Forstudie og ”mød værterne”

08:45 – 09:15

Åbning af Landsmesterskaberne

09:20 – 10:15

Præsentation af virksomhederne Skovby Møbelfabrik, Rigsarkivet, SGM Lights og EF Education First. Herefter opgaveløsning i MATEMATIK, HISTORIE, FYSIK/KEMI og ENGELSK. Opgaverne kører i rul hen over skærmen og I kan vælge, hvilket/hvilke fag, I løser opgaver i. Vi opfordrer til, at I sender jeres besvarelser ind til os, og så vil vi fremhæve nogle af dem.

10:30

Interview med Ghita Parry, formand for Kost og Ernæringsforbundet, om De nye Officielle Kostråd, klima og skolemad

10.40-10.50

Bodil Agnete, HR- og Administrationschef i Universe Science Park, kommer i studiet og gør os bl.a. klogere på, hvilket fagligheder der er brug for i en forlystelsespark.

10.55 – 11.40

Opgaveløsning i TYSK, BIOLOGI og DANSK. Opgaverne kører i rul hen over skærmen og I kan vælge, hvilket/hvilke fag, I løser opgaver i. Vi opfordrer til, at I sender jeres besvarelser ind til os, og så vil vi fremhæve nogle af dem.

11:45 – 12:00

Fælles afslutning for finalister og tilskuere


Program den 2. februar 

08:15 – 08:45

Forstudie og ”mød værterne”

08:45 – 09:15

Åbning af Landsmesterskaberne

09:30-9.55

Mikako Sasa, Science Manager hos Novozymes kommer i studiet og gør os bl.a. klogere på, hvordan enzymer kan bruges i vaskemiddel og til bagning. Herefter står Søren Peter Steensboe, testbager hos Novozymes, klar i køkkenet til at forklare, hvordan enzymer kan være med til at forlænge brøds holdbarhed.

09:55 – 10:30

Opgaveløsning i Novozymes’ NATURVIDENSKABELIGE HOLDOPGAVE. Eleverne kan med fordel arbejde i grupper á 4, men opgaven kan også løses selvstændigt. Vi opfordrer til, at I sender jeres besvarelser ind til os, og så vil vi fremhæve nogle af dem.

10:50-11.35

Interview med Martin Hasgard Olesen, Head of Assortment and Marketing hos Netto, Salling Group. Vi spørger ham, hvorfor Salling Group er casevirksomhed for DM i Fagene og han gør os klogere på detailhandlen.

Herefter opgaveløsning i Salling Group’s TVÆRFAGLIGE HOLDOPGAVE. Eleverne kan med fordel arbejde i grupper á 4, men opgaven kan også løses selvstændigt. Vi opfordrer til, at I sender jeres besvarelser ind til os, og så vil vi fremhæve nogle af dem.

11:45 – 12:00

Fælles afslutning for finalister og tilskuere

Imellem de relevante tidspunkter på de forskellige dage, vil der være quiz, besøg på skoler og bag om DM i Fagene, så det er muligt at se med hele dagen, men også mulighed for at se med, når I vurderer, det er relevant for jer.

Efter Landsmesterskaberne kan I vende tilbage til opgaverne og bruge dem i undervisningen, da steamen for dagene bliver lagt op her.  

Desuden lægges alle finaleopgaverne efterfølges ind under fanen “Undervisningsmateriale”


Præmieoverrækkelsen

Fredag den 4. februar klokken 13:00-14:00 kan du se med sammen med din klasse, når vi sender Præmieoverrækkelsen LIVE. Her afslører vi vinderne af Landsmesterskaberne 2022 i dansk, matematik, biologi, historie, engelsk, fysik/kemi og tysk samt de to holdopgaver; den naturfaglige og den tværfaglige.

Præmieoverrækkelsen kan ses på www.dmifagene.dk. Der venter et fedt program med highlights fra Landsmesterskaberne, vinderkåring af SoMe- og tilskuerkonkurrencer og selvfølgelig afsløringen af vinderne af DM i Fagene 2022.


Tilmelding

Tilmeldingen er ikke bindende, og I bestemmer selv, om klassen ser med til det hele eller tuner ind på enkelte tidspunkter.

TILMELD DIN KLASSE HER

Dine kollegaer på skolen og naboskolen er også velkomne til at tilmelde sine klasser. Det er ikke et krav, at man har en klassekammerat, der er gået videre – Alle elever er inviteret til at være med LIVE uanset om man har deltaget i konkurrencen før eller ej. 

 

Vi glæder os til at se klassen online i uge 5.  

Hvis du har brug for hjælp til klassens tilmelding eller har spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os. 


Kontakt DM i Fagene, hvis du er i tvivl om noget

Tlf.: 70 22 06 33
Mail: info@dmifagene.dk