Overraskelser, nytænkning og anderledes opgaver er uden tvivl mere motiverende end klassisk tavleundervisning med udgangspunkt i den gamle lærebog. DM i Fagene er sat i verden for at koble skolens fag til virkeligheden, så eleverne selv kan besvare de evigt tilbagevendende spørgsmål, der opstår, når læreren præsenterer en ny opgave: Hvad skal vi bruge det til? Hvorfor skal vi lære det her?

DM i Fagene kan både motivere eleverne og gøre livet lettere for skolerne og lærerne.

”Når vi taler varierede undervisningsformer, så kan DM i Fagene noget helt særligt med de opgaver, der bliver stillet. Opgaverne er knyttet til virkelighedsnære problemstillinger, og den måde at anskue opgaver på er god at bringe ind i skolen,” siger Kim Egeskov, pædagogisk leder, VIA University College.

 

DM i Fagene engagerer eleverne

”DM i Fagene kan noget særligt for de elever, der er fagligt engagerede og fagligt interesserede,” siger Kim Egeskov.

DM i Fagene er rigtigt nok en fest for de elever, der går op i deres fag, men der er også plads til de kreative og dem, der er gode til samarbejde. Evner som innovativ tænkning, kreativitet og samarbejde vægtes lige så højt som det faglige niveau.

”Det er oplagt, at VIA deltager i DM i Fagene – vi udvikler opgaver og sender dommere til landsmesterskaberne. Jeg vil opfordre alle udskolingselever og deres lærere til at være med i DM i Fagene.”